jaktlabradorvalpar  hundtillbehör  jaktlabradorvalpar jaktlabradorvalpar jaktlabradorvalpar jaktlabradorvalpar jaktlabradorvalpar jaktlabradorvalpar jaktlabradorvalpar jaktlabradorvalpar jaktlabradorvalpar jaktlabradorvalpar jaktlabradorvalpar jaktlabradorvalpar jaktlabradorvalpar    kooppel dammy dummies apportkastardammy jaktlabrador hundtäcken gottands kennel roland berit fredriksson tandsbyn  pix.. jaktlabradorvalpar jaktlabradorvalpar        

..........................................................................................................................................
Valpar planeras våren 2020

efter

Happy

HD grad A
ED grad ua (0)
Öga UA
PRA herediert fri
http://www.labrador.nu/hund/2015/s5526915.htm

Bilbo

HD grad A
ED grad ua (0)
Öga UA
PRA testad fri

http://www.labrador.nu/hund/2017/s4507517.htm


Nu går vi tillbaka på gamla Theoweir Maree!
http://www.labrador.nu/hund/1997/s4794298.htm

Vi är glada att kunna berätta att vi kommer att para Happy med Bilbo (Skummarängens Remington). Båda är avkommor till Maree (Theoweir Maree, e. Theoweir Turramurra Teal) som kom till Sverige 1998 och har lagt grunden för såväl Gottands som Pilens kennlar.
Vi hoppas och tror att denna återkorsning bevarar och rent av förstärker många av de goda egenskaper som ärvts från Maree i generationer av valpar. Generellt kan vi säga att båda hundarna används vid jakt både på land och till sjöss och uppvisar mycket goda egenskaper som fungerande jakthundar vid praktisk jakt. Dessutom är de underbara familjehundar.

Happy är en mycket behaglig tik med fin stadga men samtidigt kopiös arbetslust då man ber henne. Hon utmärks av stor lyhördhet och dirigerbarhet samt bland de bästa fältsöksegenskaper vi någonsin sett. Hälsomässigt är hon ua, se status. Happy har vid sina fyra första starter på B-prov gått till tre första pris samt ett andrapris och startar numer i elitklass.

Bilbo är en frejdig, obekymrad herre med ett osedvanligt intresse för apporter av alla de slag. I synnerhet imponeras vi av hans fantastiska markeringsförmåga, något han verkar ha ärvt av sin mor Doris (vinnare av 183 hundar i unghundsderbyt 2016) och moster Etta, jaktchampion 2018 och flera fina placeringar i olika WT:n. Hälsomässigt är han ua, se status. Vid hans första jaktprovsstart (workingtest i Nordvik) fick han 95 poäng och vid sin första och hittills enda start på B-prov gick han till ett förstapris.

Hundar som kommer från Gottands kennel är hundar med stor arbetslust kopplat till mycket god förighet. Vi ser därför gärna att våra valpar hamnar hos ägare som tycker det är roligt att aktivera och arbeta tillsammans med sina hundar på olika sätt. Är det som så att du är intresserad av att träna din hund för jakt eller jaktprov ger vi dig stöd och råd under utbildningen och du ges även möjlighet att träna gratis i våra träningsgrupper i Östersund och Nordingrå.
 


Webbmaster & Design Berit Fredriksson ©
www.gottand.com
senast uppdaterad 2020-01-12

hobbyuppfödning uppfödare av apporterande fågelhundar jaktlabrador jaktlabradorer labradorvalpar labradorvalp jaktlabradorvalpar jaktlabradorvalp jaktlabbevalp labbe jaktlabbe för jakt jaktprov lydnad bruks spår servicehundar tjänstehundar och familjehundar labradorkennel jaktlabradorkennel jaktlabrador kennel labradorer för jakt labrador retriever av den lättare typen labradoruppfödning labradoruppfödare i hemmiljö så kallad jaktlabrador jaktlabradortik jaktlabradorhane jaktlabradortispe
labradortispe labradorhann labrador labrador labrador labrador jaktlabrador jaktlabrador jaktlabrador jaktlabrador