Om Gottands kennel

Vi är en liten familjekennel i hemmiljö på den Jämtländska landsbygden, närmare bestämt i Tandsbyn ca 2,5 mil söder om Östersund.
Familjen består av:

Berit

Roland

och hundarna

Vårt mål är att föda upp friska arbetsvilliga jaktlabradorer med funktionell exteriör  efter Svenska, Engelska och Irländska jaktlinjer.
Då labradoren är en hund som älskar att arbeta, vill vi gärna att våra valpköpare är inställda på ett aktivt "hundliv".

Valparna föds upp inne i vårt hus, då vardagsrummet görs om till "valprum" när det är dags. Detta innebär att de får en central plats i hemmet så de kan bekanta sig med alla ljud, människor, andra hundar och allt annat som förekommer i ett hem.
se video1, se video2.  Sista veckorna får de också vara i vårt stora kök med de andra hundarna, se video, samt om vädret tillåter även vistas utomhus. På det sättet är de väl förberedda för sitt liv hos sin nya familj. 

Här bor vi:

karta
Vår gård ligger omgiven av fält med bärbuskar vilka i 3 riktningar gränsar mot skogen.
Här ser ni gården

I sommarskrud

och i vinterskrud

  Gården är en numera nedlagd bärodling, här finns mycket mark för hundarna att röra sig på.
Här har vi också våra valpträffar och de regelbundna träningsträffar som våra valpköpare alltid är välkomna att deltaga i.

Bärhäckarna  med längder upp till 200 m är mycket bra träningsmark, där går det att träna markeringar, dirigeringar och även fältjobb och inte minst lydnad och stadga. Dessutom är markerna utmärkta för workingtests.


Webbmaster & Design Berit Fredriksson ©
www.gottand.com
senast uppdaterad 2009-01-01