Köpa valp


Att köpa valp från oss:
Innebär att du är välkommen  att besöka oss och våra hundar innan valpningen. Efter valpningen skall tiken och valparna ha det lugnt i 3 veckor. Efter det är du välkommen att titta på valparna, vi tycker det är bra med många besök så vi hinner bekanta oss riktigt och valparna blir vana vid många människor.

Val av valp:
Tik eller hane är då redan bestämt. Att välja individ i en kull är inte lätt, men ju äldre de blir desto mer individuella egenskaper visar de. Vi hjälper naturligtvis till och vi är måna om att "rätt"  hund  kommer till rätt familj också beroende av vilken målsättning man har med hunden.


Att förbereda sig:
När valpköpet är bestämt får du hem en DVD-film och ett häfte "Välkommen valp" som SKK (svenska kennelklubben utger). Du får också LRK:s (labradorklubbens) utgåva av "Labrador Retriever"  en liten bok med tips och råd till den nyblivne labradorägaren.


Hämtning:
När dagen har kommit för dig att få hem den nya familjemedlemmen, när den blivit 8 veckor, så är det bra om du har avsatt lite tid, så vi i lugn och ro får gå igenom allt som rör valpen, hur valpen skall utfodras, försäkring, vaccinering, avmaskning, valpbesiktning och övriga skötselråd. All denna information får du sedan samlad i en pärm. 


Vi skriver också köpeavtal (Svenska kennelklubbens) och ägaranmälan.
Vid alla Valparnas måltider har vi visslat 2 korta signaler, vilket gör att valpen kommer direkt när vi visslar även utomhus, detta kan man då bygga på så har man ganska lätt en säker inkallningssignal för framtiden, se video.


Valpen är vid hämtningen:


Valpen får med sig:


 • Informationspärmen
 • Foder för första tiden
 • Visselpipa
 • Koppel
 • Liten filt med lukt från mamman och syskonen
 • 1 års medlemsskap i SSRK

Vi följer givetvis SKK:s regler:

 

 • Föräldradjuren
  är friröntgade och ögonlysta, 
 • Valparna skall HD+AD-röntgas efter ett års ålder.
 • Vi har en försäkring mot dolda fel hos valpen


Valpträffar:
Vi bjuder in till valpträffar, vid den första träffen går vi igenom hur det fungerar med den nya valpen, försöker hjälpa till om det uppstått något problem. Vi tränar också lite lydnad och stadga, koppelgående mm. Framför allt brukar det vara av stort värde att träffa de andra valpägarna och utbyta erfarenheter.

Efter den första träffen erbjuder vi regelbundna avgiftsfria träningsträffar för de som vill och har möjlighet.

Vid den andra valpträffen har de blivit lite äldre, då fortsätter vi att under trevliga former utveckla våra hundar.


Inriktning:
Av vår kennels avkommor har det hittills blivit  Jakthundar. Jaktchampion. Tävlingshundar i lydnad samt workingtest. Viltspårhundar. Ledarhundar. Räddningshund. Och inte minst underbara, barnvänliga sällskapshundar.

Kontakt:
Vi värdesätter att ha kontakt med våra valpköpare och  vid behov hjälper vi gärna till med tips och råd. Vi finns alltid att nå via telefon, e-post eller besök hos oss.


Vår viktigaste målsättning är att du skall vara mycket nöjd med den hund du blivit ägare till. Om du har funderingar på att skaffa en "Jaktlabbe" så är du välkommen att höra av dig!