Om oss


Vi som driver Gottands kennel är Roland och Jens med hjälp av Berit och Malin. Roland och Berit har hållit på sedan 1993 medan Jens började först 2007 då han köpte sin första retriever från Gottand för att sedan bli delägare i Kenneln 2021. Det har lett till att Kenneln numer finns såväl i Jämtland som i Ångermanland. Hos Malin fanns en av Hundskolan i Sollefteås labbar när hon var ung så steget att gilla jaktlabbar var inte stort när hon fick träffa Gottands Etna (Frida).


Tillsammans arbetar vi för att hålla en liten familjekennel där hundarna får växa upp i trygga hem med mycket äventyr. Vi har alltid hundarnas bästa i fokus och arbetar uteslutande med positiv förstärkning där hundarna alltid får lyckas med sina uppgifter och därmed växer med sina nyförvärvade kunskaper, oavsett om det gäller jaktträning eller andra aktiviteter.


Vi är mycket måna om våra valpköpare och hoppas de är intresserade av att arbeta med sina hundar. Då finns alla möjligheter att delta såväl på våra egna återkommande träningar och internat som på kurser vi anordnar med inhyrda tränare. Ni blir helt enkelt en del av "familjen".


Vill du veta lite av allt vad vi gjort sedan starten kan du gå in på vår gamla hemsida och titta under aktiviteter.

“Jag har jagat allt från älg till duva hemma i Jämtland och alltid med våra labbar i närheten


Numer börjar det dock bli lite mindre med jakt men det är fortfarande lika kul att träna hundarna, särskilt vår lilla Happy som är något alldeles extra"

"Jag höll tidigare på med slädhundar innan jag mötte Gottands Cindra och blev frälst. Numer är det mest träning, jakt och jaktprov med våra fantastiska  hundar som gäller. 


Jag hoppas du har lust att följa med på den resa en jaktlabbe oftast leder till."