Våra hundar


På denna sida hittar du de hundar som finns på kenneln idag. Eftersom vi legat lågt med parningar under en period är det flera av dem som kommer från Pilens kennel i Norrtälje (Sofi Piehl). Skälet till detta är att  Pilenhundarna har sitt urpsrung från Gottand och därmed vår stamtik Theoweir Maree vars anlag vi aktivt söker och önskar bevara,se mer om Maree på sidan om Historia. Tack Sofie!


Nedan kan du läsa mer om våra hundar som presenteras i fallande ålder och börjar med den yngsta hunden.

Zorro (Pilens Zorro)

Senaste tillskottet är Malins lilla godbit Zorro. Liksom sina morbröder Casper och Bilbo så har hon sitt ursprung i Pilens kennel.


Även om hon är fjärde generationen efter Maree så känner vi igen typen och vi är mycket glada att ha henne hos oss. 


Zorro tog ett 1:a pris på B-prov nybörjarklass när hon var dryga året tillsammans med Malin som samtidigt gjorde provpremiär. Det var imponerande!


Nu ser vi fram emot nästa säsong!


Bilbo (Skummarängens Remmington)

"Lillpojken" Bilbo är en extrem jakthund och ingenting för nybörjare. Även Bilbo har sitt ursprung från Maree även om det är fler generationer bort än övriga hundar. 


Bilbos mamma Doris vann unghundsderbyt 2016 och blev jaktchampion 2022. Moster Etta är såväl A-provs som B-provschampion.


Han tog ett 1:a pris på första starten i nybörjarklass, och en tredje plats på sitt första workingtest med 95 poäng. Därefter har det blivit ett Excellent och några 2:a pris i öppenklass. Bilbo blev även trea på 2023 års High coast Challenge trots att husse slängde bort fem poäng.


Bilbo är nog en av de mest talangfulla hundar vi har sett hos oss men "spelar med små marginaler". Vi kan särskilt notera hans exceptionella markeringsförmåga, vi har inte haft något liknande hos oss. Men baserat på hans ålder har vi  bestämt att han pensioneras från B-prov för att istället fungera som jakthund, läromästare och vid tillfälle C-provshund.Happy

Världens bästa tik? Happy är något alldeles extra. Lugn som en filbunke ända tills hon får i uppdrag att arbeta. Då är det få som visar samma entusiasm. 


Dirigering och fältsök är Happys specialgrenar och det är många som imponeras av hennes och Rolands förmågor både vid B-prov och vid A-prov.


Happy har Gottands Glimma som mamma (Maree är mormors mormor till Happy) och har fötts upp av Nils-Olof och Lena Högström och saknar därför Gottand i  namnet men vi vet varifrån hon kommer.


Happy har endast kvar ett 1:a pris i elitklass innan hon kan titulera sig som jaktchampion. Vi hoppas Roland och Happy ordnar det i sommar.


Som grädde på moset blev hon också årets Jaktretriever i Jämtland Härjedalen 2021.


Casper (Pilens Panter)

Casper är Jens drömhund och har Maree som mormors mor och är morbror till Zorro.


Casper ordnade sina sex 1:a pris på åtta starter (de övriga två var 2:a pris) för att sedan klara praktiskt jaktprov och därmed erövra sitt jaktchampionat 2021.


Han har även visat framfötterna vid workingtest och vunnit elitklassen två gånger på High Coast challenge och en gång på Goldenklubben Östra. Han har också placerat sig precis utanför (tyvär) finalen i Swedish Game Fair på Tullgarn två år i rad. 


Det är sällan man får en sådan hund och vi är glada över en sådan läromästare åt ungdomarna.


Garmin (Gottands Garmin)

Garmin är Happys morbror och kennelns nestor. Garmin och hans syskon finns tack vare Sofi Piehl som hjälpte till att ta en kull efter Busan.


P.g.a. olyckliga omständigheter fick Garmin bristande grundträning under sin ungdom men har trots detta klarat 1:a pris i nybörjarklass och några 2:a pris i öppenklass.  


Garmin och hans syskon är en kull som uppvisat fantastiskt bra resultat. 4 av 5 individer som jakttränats har tagit minst ett 1:a pris i nybörjarklass. Bäst är Grynet som tagit ett 1:a pris i elitklass med Madde som aldrig tidigare tränat hund innan Grynet kom.

Hundar vi minnsFrida (Gottands Etna)

Frida var Jens första hund. Hon var en makalös hund som lärde honom det mesta om hur man tränar och för en retriever trots alla misstag han gjorde.


Frida bangade inte för något man bad henne om. Jaktprovsmässigt tog hon sig till elitklass men väl framme där kom Casper till Jens och Frida fick bli läromästare vilket var ett uppdrag hon utförde med bravur.


Vi ångrar fortfarande att vi aldrig tog några valpar efter Frida.


Frida blev 12 år