Nyheter

Det har varit lungt på hemsidan under året p.g.a. många aktiviteter på annat håll. Nu tar vi dock nya tag. Träningen har börjat och vi hade en första träning med fokus på stadga hos Roland i Gottand 15 mars. Snö gör det just nu omöjligt att träna särskilt mycket med dummisar (vilket är bra) så vi vandrar i skoterspår med diverse störningar. Målet är att vi tränar onsdagar och ibland söndagar efter annonsering i "Gottands godingars" FB-grupp.


Annars kan vi meddela att Jens kommer vara tävlingsledare för unghundsderbyt uppe i Nordvik 1:a juli och planeringen har kommit igång.   


Vi summerar i efterhand  jaktprov under 2022. Madde och Polly (Holly) slog till med två excellent i rad i ÖKL d. 17:e och 18:e september och första dagen var de ensamma om excellent. Christina Ekholm Lindberg tog ett excellent i NKL med Pilens Solo 21:a augusti på hemmaplan i Handog. Roland och Happy slog till med ett good (6:e augusti, Sundsvall) och ett very good (18: september, Söderhamn) i EKL. Bra jobbat men vi väntar på Happys sista excelent i EKL....

Attans också, High Coast Chalenge blev inställt i år. Vi som hade tänkt att åka dit med Casper, Bilbo och Zorro. Nåja det visar sig att Mittlabben och Flatcoat retriever mittsvenska ordnar övnings-WT samma dag, samma plats. Jens fick frågan om att vara med och döma och vi bestämde att Gottand tar hand om en station under dagen. Det blir minst Jens, Malin, Paula och Jan som åker dit. Har vi tur ansluter Liv och Arvid också. Då får både våra hundar och förare träna samtidigt som vi har roligt med andra likasinnade.


Det här blir kul!


7 mars presenterades årets hundar 2021 i SSRK Jämtland Härjedalen och gissa vem som blev årets jaktretriever? Jo Rolands Happy som efter två första pris i elitklass och en godkänd praktisk jakt kammade hem detta pris! ROLIGT tycker vi i träningsgänget! 


Stort Grattis!